Strategische partijen

Vele grote partijen zijn er groot mee geworden. 
Bij een bepaald volume van een bedrijf loont het om kleinere bedrijven op te kopen en hierdoor te expanderen. 
Strategische partijen
Strategische partijen
U kunt uw bedrijf verkopen aan een particuliere investeerder (businessangel/ informal investor, of mbi kandidaat) of u kunt uw bedrijf verkopen aan een in uw markt aanwezig multinational, groothandel of concern. Het kan ook mogelijk zijn dat er raakvlakken zijn in een aangrenzende markt waarbij een bedrijf het huidige assortiment wil uitbreiden met een bijbehorend klantenbestand. 
Het wil ook voorkomen dat een buitenlandse partij die zich in dezelfde markt bevindt zich wil gaan vestigingen in een bepaald land of in een bepaalde regio van een land omdat dit qua locatie een grote strategische waarde heeft.
U voelt hem al aankomen, deze partijen beschikken over voldoende vermogen en hebben voor deze op dat moment zijnde bedrijfstrategie vermogen in kas gereserveerd om uit te breiden. Bij de aankoop van uw bedrijf in deze situatie behoeven ze niet zelf op zoek te gaan naar een nieuw klantenbestand en deze te verwerven. 
Dit scheel hen heel veel tijd. 

Handel is het overbruggen van tijd

Het gevolg van de aankoop van uw bedrijf is dat ze geen omzetsnelheid hoeven missen en direct op een rijdende trein stappen. 
Voor het vergroten van het netwerk hebben deze strategische partijen wel wat voor over. 
Omdat ze zo groot zijn is er vaak meer vermogen in kas om dit te kunnen bekostiging en te realiseren. 
Ze kunnen dit doen door het aantrekken van investeerders of b.v. een deel van de aandelen verkopen waardoor er meer eigen vermogen vrijkomt waarmee geïnvesteerd kan worden in uitbreiding van de marktpositie.
 
De ervaring leert dat grote strategische partijen van buiten Europa marktpotentïeel in Europa willen bemachtigen door op deze manier uit te breiden en andersom. 
Ook buitenlandse vermogende particuliere inverseerders (informal investors) willen in een gezond zakelijk klimaat (Europa) handel uitbreiden. 
Dit hoeft niet marktgerelateerd te zijn. 
Sommigen van deze informal investors zijn al “vrij” en kunnen door hun vermogen eindelijk doen waar ze al heel hun leven van hebben gedroomd. Als voorbeeld een eigenaar van een grote Aziatische fabriek wil een hotel kopen in Europa (aan de kust). 
Of de zoon of dochter erft 100 % van de aandelen maar heeft geen behoefte om het bedrijf van de ouders voort te zetten en willen de focus op een ander en op een eigen interesse gebied voortzetten. 
Het kan dus meerdere oorzaken hebben waarom men wil uitbreiden en of uw bedrijf willen kopen. 
Strategische overname is een ruim en breed begrip.

Bij de bedrijfsbemiddelaar.nl zijn er zeer ruime mogelijkheden tot verkoop en mogelijkheden voor uitbreiding in diverse branches en sectoren.

Voorbeelden van relaties en contacten zijn er in:

Voorbeelden van relaties en contacten zijn er in:

In bovengenoemde bedrijven zijn er mogelijkheden, niet in bedrijven die op termijn geen toekomst meer hebben.
 
 
“The more perspectives we have the more dimensions we see”

Meer weten over Strategische partijen